OKV Sjchiéf

7 deelnames
2024

We vissen achter het net

Met ons thema 'We vissen achter het net' lachen wij dit jaar vooral met onszelf. De laatste 3 jaren zijn we steeds geëindigd als 4e in de uitslag van de karnavalsstoet. Dit vinden wij zo speciaal dat we dit in een thema gegoten hebben. We moeten toch het publiek bedanken, want zij gaven ons vorig jaar de publieksprijs. Den beker hebben we zelf moeten uitvinden want hier visten we ook achter het net. We merken dat de beste jury aan wal staat maar hopen dat de jury op de mét ons dees jaar toch is in den top 3 krijgt. Zijn we terug 4e? Dan blijven we even fier... Kijk uit naar onze gele vissers, onzen boot en ons vissershuizen en ga mee van links naar rechts tijdens de stoet!

stoetliedje
totaal
1e
wagen
1e
groep
5e
2023

Schots en Sjchièf

Wijle kosten ons 11-jarig jubilee ni vieren in 2020, dus vieren we het in 2023.
Al 11 jaar lank, zemme met OKV Sjchièf op gank.
Elk jaur een wreed verhoal, elke stoet es iet specioal.
Elk jaur weer oppernief en deze ké est ‘Schots & Sjchief’.
Al meer dan 40 stoeten tesamen op de boan, een bende kamerauten dat zal bloiven bestaan.
Met ons doedelzakken trekken wijlen dée 't Oppèks land, dans mé ons mee hand in hand.
En blijfde stoan gelek nen dwauzen, kunde onze zak op blauzen.
Wijlen dragen schotse rokken, zikt mee noar onze blote klokken.
Wijlen goan volledig uit ons dak, speelt mee op onze doedelzak!

stoetliedje
totaal
4e
wagen
4e
groep
4e
2022

De gemente sleut St. Pol, Sjchièf stoempt ze vé de leste kie vol!

In 2021 kregen we het spijtige nieuws dat St. Pol niet meer zou opengaan voor onze fuivers, dansers, feestvierders en drinkers… Het nieuws kwam zeer hard binnen en vulde ons met veel verdriet. Wie heeft er wel is ni gaan spagen tegen de zaal, zat buitengekropen op handen en voeten…, gepist tegen den ouwe brandweer of gepoept in’t boske van’t park... Gefeest op alle uren, alle activiteiten, van alle verschillende verenigingen... sport, cultuur, 't muziek, jeugdverenigingen... en de karnaval bals met prinsen en prinsessen, koningen en keizers… Karnavalisten en andere tisten, wel om daar een herinnering van boven te halen, vulle wijlen St.Pol nog vé de leste kie… Het zal wel mobiel zen, want de zaal was te zwaar om mee te pakken op de boan… Ziet ons St. Pol nog ene keer vol tijdens onze 22e karnavalsstoet in Oppèk…

stoetliedje
2019

Welkom in d'Oppèkse cirk

Dit jaar heeft OKV Sjchiéf gezorgd voor een vrolijk thema! d’Oppèkse cirk... Uiteraard met een knipoog naar onze politieke toestand. In oktober zijn we gaan stemmen voor onze nieuwe burgemeester en schepenen en das toch iets ingewikkelder als we dachten! Onzen Albert stopt binnen 2 jaar en wordt vervangen door ons Inez en dan vervangt Evelien ook Joske, terwijl Wouter iets anders doet en Roland gaat ook nog iets doen binnen een paar jaar en Els dan ook en William ook nog is… enfin onze geel en blauwe politiekers zorgen voor een vreugdesdans bij onze carnavalisten! Kortom het is een Cirk in Oppèk... Hop Hop Hop met Sjchiéf wordt da hier geen flop!

7 foto's
stoetliedje
totaal
4e
wagen
4e
groep
6e
2018

Guido, den besten onder de Dekens!

OKV Sjchiéf heeft dit jaar gekozen voor echt Oppèks thema, namelijk Guido de Pastoor. Ondanks dat hij Deken is blijft hij voor ons en de hele Oppèkse bevolking onze pastoor. Alleen zien we hem niet veel meer in ons dorpsbeeld en dat willen we wel eens duidelijk maken met carnaval. Met de hulp van onze nonnen helpen wij de kerkgemeenschap van Oppèk om van ons kerk terug een plaats van feesten te maken. Just oppassen da de Guido ni verliefd wordt op ons nonnen...want wat zou daarvan komen! Oppèk haaft ale geried, ons schijn-heilige nonnen en de Guido stoan weer hiet!

8 foto's
stoetliedje
totaal
4e
wagen
4e
groep
7e
2017

Ve da'k droenk was ek e snotjoenk

Sjchief gaat terug naar hun jeugdjaren, het onbezorgd spelen en genieten van ijsjes, snoepjes, een simpele speeltuin en natuurlijk de kermis.

8 foto's
stoetliedje
totaal
6e
wagen
2e
groep
7e
2016

Genen drank gene klank

8 foto's
totaal
8e
wagen
5e
groep
9e